esmaspäev, 27. oktoober 2014

Fotor

Marje Vaan, huvijuht
         
Vaata valminud slaidiprogrammi SIIT

Fotor on keskkond kus saab teha pilditöötlust, kokku panna fotokollaaže ja teha fotodest slaidiprogramme. Keskkonda saab kasutada arvutis ja ka nutiseadmes. Nutiseadmega piltide töötlemisel puudub võimalus koostada slaidiprogramme, ülejäänud kaks lahendust on olemas.

Töötlemiseks valitud fotod saab alla laadida oma arvutist, dropboxist, veebist, picasast, facebookist või teha foto enne keskkonna kasutamist oma nutiseadmega. Allalaaditud pilte saab lõigata parajaks, muuta värvilahendust ja teravust, raamida sobiva raamiga, lisada erinevaid ikoone ja kirjutada pildile tekste.  Kirjastiili valik on väga laiaulatuslik ja suurepärane. Samuti on võimalus valida peale suurepärase kirjastiili ka teksti värvust ja suurust. Portreefotode töötlemiseks on loodud võimalus kaotada nahapinnalt kortsud, valida sobiv silmavärv ja huulepulk ning lisada erinevaid detaile. 
​Fotokollaažide tegemisel on võimalik valida sobiv piltide arv kollaažis, samuti on valikus erineva kujunduse ja stiiliga kollaaže. Leia valikust sobiv kujundus, lae alla vastav arv sobivaid pilte, lohista pildid alusele, kujunda menüüs olevate kujunduselementidega ja salvesta valmistehtud kollaaž.
Fototöötluskeskkonnas on võimalik kujundada enda pildi ja tekstiga õnnitluskaarte, tänukaarte, kaarte valentinipäevaks, emadepäevaks, isadepäevaks ja muude tähtpäevade kaarte. Valida saab väga erinevate ja kunstiliselt kujundatud kaartide vahel. Juba valmis kujundatud kaardile tuleb vaid lisada pilt või pildid ja sobiv tekst lisada juurde.
Slaidiprogrammi tegemise keskkonda sisenemiseks on vaja teha ennast kasutajaks. Kui juurdepääs keskkonda on loodud, tuleb valida etteantud valikust sobiva kujunduse ja muusikalise taustaga valik. Laadida alla fotod oma arvutist, dropboxist, veebist, picasast või facebookist. Märkida linnukesega väljavalitud pildid ja keskkond paneb kokku kena slaidiprogrammi, taustaks kena muusika. Sinu tehtud slaidiprogrammid salvestatakse automaatselt keskkonda sinu konto alla.

1 kommentaar:

  1. Katsetasin Marje tutvustatud programmi kohe samal õhtul kodus. Tegin blogisse vahva slaidiesitluse http://slideshow.fotor.com/creations/fb1024af64c54e018f137ad9478ec49e/index.html . Samuti olen mitmeid õnnitluskaarte selle programmiga tänaseks teinud. Aitäh Marje!

    VastaKustuta

Lisa kommentaar!