teisipäev, 26. august 2014

Kahoot

Koostaja( õpetaja)  keskkond
Õpilaste ligipääs
Koolielu juhend (video)

Ele koostatud google drive juhend

Ele Jaanimägi, loodusained



6 kommentaari:

  1. Mänguline tund digivahenditega

    Digipöörde kool tähendab nii õpilastele kui õpetajatele uutmöödi töövõtteid. Et lastele mitmekesist tundi ette valmistada, vahetavad pedagoogid ka ise mõtteid, võtteid ja kogemusi.
    Õpetaja Ele tutvustas valikvastustega testimisvõimalust Kahooti-keskkonnas. Tema koostatud juhend oli väga täpselt sõnastatud, mille järgi tegingi 5-ndatele klassidele häälikute õigekirja kordamiseks ülesande.
    Viiendikke ahvatles esialgu hoopis ajakella tiksumine ekraanil, nimede ja punktide ilmumine ja tagasiside enda vastuse õigsusest. Oma vaimustust kippusid nad hüüetega väljendama, mis näitaski, et nende jaoks oli tunni käik uudne ja nad ei suutnud veel aine sisusse süveneda, pigem väljendasid mängulusti. Esialgu harjutasime, kuidas üldse vastata, mille käigus võis mõni reageering ka ajalimiidi taha jääda.
    Kahjuks ei paista igasse arvutiklassi nurka ekraan, kust õpilane näeb vastusevariante, mistõttu mõni sell pidi vägisi ringi jooksma. Ka on praegu arvuteid vähem kui klassis õpilasi ja kui ülejäänutel pole oma nutiseadet kaasas, siis võib juhtuda, et igaühe jaoks pole töövahendit.
    Aga eks esimesed katsetused ongi kogemuste saamiseks ja teada saamiseks, millega järgmistel kordadel arvestada. Õpib nii õpetaja kui õpilane ...

    VastaKustuta
  2. Olen Kahooti kasutanud nüüdseks kõikides oma tundides. Lastele väga meeldib ja õppimine on kindlasti huvitavam. On tekkinud ka probleeme, seda nii netiühenduse saamisega, wifis püsimisega kui ka mängu alustamisega. Ühel korral arvasin, et jääbki mängimata, sest nõutud "game-pin" i ei tulnudki. Jahmerdasin ikka päris kaua, kuni lõpuks logisin chrome asemel modzilla kaudu uuesti sisse ja siis õnneks õnnestus. Kusjuures õpilane soovitas niimoodi proovida  Kindlasti kasutan kahooti eelmise tunni kordamiseks ja usun, et päris tihti, kuid tunnikontrolle arvan, et ei tee. Seda just seetõttu, et mitmel õpilasel on poole pealt levi kadunud ja siis tagasi tulnud või ka mitte tulnud… tulemused ei tundu seetõttu päris usaldusväärsed  See probleem ei tulene muidugi konkreetsest äpist vaid üldse internetipõhisusest.

    VastaKustuta
  3. Olen kasutanud kahooti VI ja IX klassides keeleõpetusreeglite kinnistamisel. Õpilased olnud õhinas, nutiseadmed on enamusel olnud olema ja pole pidanud tegema tööd paarides. Kooli internetiühendus on veidi häirinud tööd. Tänan Ele sind väga täpse juhise koostamise eest.

    VastaKustuta
  4. Tegin IX klassides keele ajaloo ja tänapäeva kohta töö. 10 minutit ja tulemused tabelis ning hinded päevikusse. Mureks oli 2 lapsel väidetavalt vastuse mitte arvestamine. Nad ütlesid, et vajutasid vastust, kuid tulemustes oli vastamata küsimus näha. Hea, et kõigil oli tehnika ja wifi ei vedanud alt.

    VastaKustuta
  5. Eve, sellistes olukordades on tavaliselt lastel kohe kisa palju, et ma ei saanud vastata ja süsteem näitas nii, tegelikult mina vastasin naa jne. Ma olen sellistel juhtudel arvestanud neid õigeid vastuseid, mis vastatud on. Või kui on wifi ülekoormatus kellegi mängust välja visanud, kirjutanud sõnalise tagasiside vastatud küsimuste kohta ning jätnud hinde panemata. Kuna kahootis ei saa teha päris tõsiselt võetavaid töid, siis ei ole minu jaoks väga suur katastroof, kui väikese tunnikontrolli hinne saamata jääb. Aga kui keegi väga tahab ikkagi hinnet saada, siis võib ju talle ja uue testi teha :)

    VastaKustuta
  6. Tänan Ele! Sinu suurepäraselt koostatud ja julgustav juhend aitas ka minu lõpuks niikaugele, et sain valmis oma enda esimese "Kahooti" teemal Kalad 3.klassile.
    Avastasin, et minu lemmik "LearningApps" ja Kahoot sobivad väga hästi kokku.
    Alustasin täna tundi ette valmistades sellest, et koostasin lastele LearningAppsis harjutava Äpi ja samade küsimustega tegin kohe Kahootiga tunnikontrolli, mida kasutan kohe siis kui teema selge.
    Rõõm on näha, et oled ka oma esimesed LearningAppsid teinud ja äkki tunned samast seosest ka praktilist kasu.
    Parimat ja tänud,
    Tiiu

    VastaKustuta

Lisa kommentaar!