kolmapäev, 17. september 2014

Erakorraline digivahetund direktoriga - QR kood


direktor Pille Tahker

Keskkond QR koodide tegemiseks 
http://goqr.me/


Kuna Direktor tahtis väga-väga kolleegidele tutvustada QR-koodi kasutamist õppetöös, siis toimus kolmapäeval erakorraline digivahetund :)

4 kommentaari:

  1. Oli väga vajalik koolitus. Koodilugeja oli mul olemas, kuid koodi ise teha ei osanud...kohe vahetunnile järgneval tunnil tegin üheksandikele koodi, mis avamisel soovis neile edukat iseseisva töö tegemist (just seda nad sel tunnil tegid). Minu üllatuseks ei olnud kellelgi neil seda äppi olemas. Lubasin siis möödaminnes, et teine kord näitan, mis ja kuidas...üleeile oligi nendega jälle tund ja nad tuletasid meelde, mida olin lubanud. Seega järgmisel nädalal tegeleme sellega...ühildame bioloogiaga ja teeme ära. AITÄH PILLE!

    VastaKustuta
  2. Olen samuti QR koodiga tunde sisustanud. Ideaalne vahend iseseisva töö juhisteks. Mina kasutasin seda bioloogias ja lisasin koodi alla netilehed, ülesannete numbrid ja tunnitöö juhised. Esialgu läheb lastel aega, et QP kood oma seadmetsse laadida, aga hiljem on neil juba lihtsam ja iga järgmine kord läheb asi kiiremini. Miinuseks selle asja puhul on see, et osade QR skänneritega ei saa lugeda väga pikka teksti, ainult mõned esimesed read. Aga selle saab osavasti kompenseerida ühistöö meetoditega või siis katsetavadki erinevate reader'itega, et leida see kõige parem ja edaspidi on siis juba muretum.

    VastaKustuta
  3. Suurepärane mänguline võimalus klassistendile panna loovtööd koodide alla. Küll oli suur avastamisrõõm, kui iga koodi alt tuli erinev üllitis välja. Pole kaua näinud nii aktiivset lugemist.

    VastaKustuta
  4. Tänud, tahtsin ka teada anda, et olen seda varianti nüüd päris mitu korda tunnis kasutanud. Eriti hea võimalus on see kiiremate ehk andekamate toetamiseks - olen pannud koodi seinale ja kellel õpitava uue teemaga ühel pool, saab vaikselt sealt endale lisaülesande võtta. Toimib väga paindlikult ja paneb tunnitööd kiiremini tegema, et minna AVASTAMA, mis täna koodi all on=)

    VastaKustuta

Lisa kommentaar!