esmaspäev, 8. september 2014

Runkeeper

Ene-Reet Kotkas
Hakkasin kasutama oma telefonis RunKeeperi rakendust. Selle kohta saab lähemalt uurida runkeeper.com leheküljelt. See on tasuta nn. taskutreener, mis peaks meid sundima ennast natukene rohkem ja teadlikumalt liigutama- sportima. Tutvu, logi sisse ja vaata erinevaid võimalusi.Sama äpi tõmbasin oma telefoni. Telefoni kasutades on vajalik GPS- i olemasolu. Hakatuseks tuleb valida, kas 

tahad sõita jalgrattaga, kõndida vms.Start- ja telefon hakkabki mõõtma meetreid, Poodi minnes võiks kasutada pausi, sest muidu see taskutreener tuletab ennast teile meelde üsna valju häälega.Teile antakse teada aeg, meetrid, saad hiljem uurida kõrguste vahet, kaotatud kaloreid ja südame tööd. Seda rakendust saab siduda nii facebooki, meili kui Twitteriga. Sinu enda valik, palju tahad teistele sellest teada anda.
Kellel huvi, saab uurida ise lähemalt ja kasutada just nii palju, kui vajalikuks peab.

Kasutasin RunKeeperit 3 klassi kehalise tunnis. See pakkus palju elevust, sest nii saime kõndides kuulda ja õppida inglise keelt. Eriti huvitav oli peale tunni lõppu vaadata teekonda, mida läbisime. Kõik meie sakid ja kurvid olid kaardil täpselt näha. Saime teada, palju olime kõndinud jas kuna tegu oli minu telefoniga siis ka palju mina olin kaotanud kaloreid. Lapsed lubasid emmedele- issidele ka sellest rääkida ja nendega koos siis kõndida. Liikumisaastat arvestades, on see suur edu, kui keegi ennast rohkem sportimas leiab.

Kehalise tundides saaks vabastatud õpilased jalutada ja uurida selle rakenduse nippe.

Olen ise ka selle rakenduse kasutuses algaja, aga huvi see tekitas ja arvan, et tasub proovimist!

Soovitan vaadata hommikusaate videot, kus on veel mõned huvitavad võimalused trennis nutiseadmete kasutamiseks.


5 kommentaari:

  1. Proovisin RunKeeper´it esialgu ise - kõndisin koolist koju ja kulutasin sealjuures väidetavalt 33 kalorit :) Pärast oli tõesti teekond ilusasti salvestatud ja kihvt oli seda kaardilt näha. Kuna bioloogia tunnis on varsti toitumise-liikumise-kalorite teema, siis teen kindlasti RunKeeperi kasutamisega mingi kodutöö (ehk ka kool-kodu kalorite arvestuse ja trajektoori tutvustuse näiteks), usun, et see saab väga kihvt olema :)

    VastaKustuta
  2. Mulle meeldis Ene-Reeda äpi tutvustus. Sain teada, et ka telefoni saan kasutada sammulugejana ja mul pole enam eraldi sammulugejat vaja. Ene-Reeda esitlus oli julgustav ja hariv. Testin seda isegi

    VastaKustuta
  3. Laadisin samas äpi tutvustusel selle endale telefoni aga kahjuks sel momendil ma ei saanud seda tööle. Peatselt selgus ka põhjus. Kuna olin siseruumides, siis GPS tõrkus ja ei tahtnud tööle hakata. Nüüd kui olen äpi käima saanud, meeldib see mulle väga. Tore on teada, kui palju päevas kõnnin ja kui palju kulutan kaloreid jms. Kindlasti tutvustan ka oma õpilastele seda äppi ja võtan nedega koos väikese retke ette :-)

    VastaKustuta
  4. Kui tore. Telefon on kõndima minnes alati kaasas, spordikell ununeb tihti maha. Mõnus on teada läbitud vahemaid ja põnev loendada sammegi. Digitunnis seadistades ütles Pille Õis, et tema kasutab walkroid rakendust. Tasub ka seda proovida. See on lihtne ja lollikindel, kuid ei anna nii palju erinevaid võimalusi info töötlemiseks kui RunKeeper

    VastaKustuta
  5. Käisin Pühapäeval seenel ja telefon töötava Runkeeperiga oli taskus. Pärast oli põnev vaadata oma sik-sakilist teekonda ja head seenekohad olid kaardilt kohe näha :)

    VastaKustuta

Lisa kommentaar!